Zal waterdicht maken stoppen met vochtig maken?

Nee - de weergave bedekt en verzegelt alleen de vochtige korte termijn, de render zal waaien en eraf vallen en het vocht zal er nog steeds zijn. U moet de oorzaak van het vocht vinden, wat een aantal dingen kan zijn. Ik hoop dat dit een beetje helpt. De vochtige wallies zullen altijd cementverf gebruiken als middel om opstijgend vocht te 'bewijzen'.

De muur is nat - dus hij moet stijgen. Nee, dat is het niet - verwijder het cement en het droogt uit. Geen ifs, geen maren - FEIT. In veel gevallen kunt u eenvoudig het originele metselwerk hacken en de vochtige muur opnieuw renderen en opnieuw pleisteren met een waterbestendige weergave.

Dit houdt eventueel restvocht in de muur tegen en voorkomt dat het doordringt naar nieuwe afwerkingen, terwijl de muur op natuurlijke wijze kan uitdrogen. Doordringend vocht was een ander probleem dat werd veroorzaakt door de weergave. In tijden van aanzienlijke door de wind aangedreven regen zou het vocht in het metselwerk laten absorberen. Het droogproces werd ook belemmerd door zowel de render zelf die verdamping blokkeerde als het extra vocht dat in de muur aanwezig is door het stijgende vocht.

Tanking Slurries zijn waterdichte coatings op cementbasis die met een borstel op metselwerk worden aangebracht om een volledig waterdichte barrière te creëren. Gelukkig is het renderen van uw woning een van die dingen die de waarde van uw eigendom aanzienlijk kunnen verhogen. Deel 1 in dit nummer legt de technische verschillen uit tussen vochtbestendigheid en waterdichting van betonproducten. Vochtbestendige renders hebben mogelijk geen onmiddellijk effect op muren die jarenlang vochtig zijn geweest, omdat het zes tot twaalf maanden kan duren voordat de muren onder de vochtwerende laag uitdrogen.

Waterdichtmakende materialen hebben het vermogen om scheuren te overbruggen die zich in de loop van de tijd ontwikkelen vanwege hun elastische, flexibele aard en de dikte van de aangebrachte coating. Als je buitenmuren wilt laten renderen en er is een vochtbestendige koers, dan moet je een belcast gebruiken (een apparaat dat de onderkant van externe render vormt en beschermt, zie Fig. Dus de subgrade diepte van de betonconstructie, de mate van inherente hydrostatische druk in het gebied en het gebruik van de binnenruimte zijn belangrijke criteria om te overwegen bij het bepalen of vochtbestendigheid of waterdichting geschikt is. Volgens ICC-ES, een non-profitbedrijf dat technische evaluaties uitvoert van bouwproducten, componenten, methoden en materialen, moet waterdichting drie dingen kunnen doen.

Verder definieert het American Concrete Institute (ACI 515) waterdichting als een behandeling van een oppervlak of structuur om de doorgang van water onder hydrostatische druk te weerstaan, terwijl vochtbestendigheid wordt gedefinieerd als een behandeling van een oppervlak of structuur om de doorgang van water te weerstaan in afwezigheid van hydrostatische elektriciteit. druk. De render was een harde traditionele zand- en cementmix die het vermogen van vocht in de muur om te verdampen verminderde, waardoor het stijgende vocht nog ernstiger was dan het al zou kunnen zijn geweest. Ik had geen idee dat waterdichtmakende materialen scheuren kunnen overbruggen die zich in de loop van de tijd in beton ontwikkelen vanwege hun elasticiteit en flexibele aard.

Dit maakt het de ideale weergave voor toepassing op vochtige wanden, zelfs na het inbrengen van een nieuwe vochtbestendige baan. Bij het aanbrengen van vochtwerende renders is het raadzaam om verf op kalkbasis te gebruiken, omdat de kalkcomponent ervoor zorgt dat vocht vrij in en uit het te gieten oppervlak kan stromen, terwijl moderne metselverf een ondoordringbare barrière vormt die voorkomt dat waterdamp de muren verlaat. Waterdichting is beter als je een huis onder het maaiveld hebt, omdat het de muurfundering kan beschermen tegen vocht.