Kunt u beton permanent afdichten?

Eindelijk, een permanente, niet-giftige betonnen waterproofer Nu, met slechts twee lagen, kunt u onzichtbaar metselwerk afdichten en waterdicht maken, inclusief Portlandcement, Shotcrete, standaard stucwerk en cementmortel. De langst duurzame betonsealers op de markt zijn natrium- en lithiumsilicaatbetonsealers, zoals de Armor S2000 en Armor L3000-sealers. Dit soort sealers zijn ontworpen om onder het oppervlak chemisch te reageren om een permanente calciumsilicaathydraat (CSH) barrière in de poriën te vormen. Alle sealers op basis van natrium- en lithiumsilicaat zijn ontworpen om een identieke reactie te hebben.

Wat de ene silicaatsealer anders maakt dan de volgende, is de verpakking. Sommige silicaatsealers worden vooraf verdund met water, en sommige silicaten vereisen dat u de sealer vóór gebruik met water verdunt. Zodra een vorige sealer is verwijderd, wilt u het beton reinigen. U wilt ervoor zorgen dat alle schimmel, meeldauw, uitbloeiingen, roest, vet en olie uit het beton worden verwijderd voordat u deze afdicht, omdat u deze elementen niet in het beton wilt verzegelen.

Als u een epoxyvloercoating aanbrengt, wilt u ervoor zorgen dat u een goed oppervlakteprofiel heeft dat kan worden bereikt door zuur te etsen of het beton te slijpen. Omdat oud beton door de jaren heen mogelijk scheuren heeft ontwikkeld, wilt u ervoor zorgen dat alle scheuren zijn opgevuld. SikaFlex biedt geweldige scheurreparatieproducten die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, passend bij elk betonnen substraat. Als het beton extreme schade heeft door spatten of putjes, wilt u misschien nadenken over het gebruik van een betonnen overlay om het bestaande beton weer op te duiken en vervolgens preventief af te dichten.

Betonoverlays zijn in wezen dunne lagen beton die door elkaar worden gehaald en bovenop een bestaande plaat worden aangebracht. Zodra het beton goed is voorbereid, kunt u het beton afdichten. Bepaal bij het kiezen van een betonsealer het type bescherming dat u zoekt voordat u een product kiest. Als u een oprit wilt afdichten van wegzout, gebruik dan een doordringende zoutafstotende sealer.

Als u een kelder wilt afdichten tegen vocht, gebruik dan een waterdichtmakende betoncoating. Wacht minstens 30 dagen voordat u een nieuw betonoppervlak binnen of buiten afdicht, zodat het tijd heeft om eerst volledig uit te harden. Voor het beste resultaat moet het betonoppervlak schoon en droog zijn. Dat betekent dat er geen regen in de voorspelling van de week mag zijn als je buiten werkt op een terras, bank of trottoir.

Je wilt ook wachten tot je zeker weet dat de temperatuur tussen de 50 en 90 graden Fahrenheit zal blijven. Twee lagen van de Concrete %26 Masonry Waterproofing Sealer zijn voldoende om het oppervlak van het beton te penetreren. Laat deze sealer niet hard drogen op het betonoppervlak; het zal moeilijk te verwijderen zijn en zal de hechting van volgende coatings verstoren. Hoewel het beton op natuurlijke wijze het afdichtmiddel en de waterdichtingseigenschappen absorbeert, zal het afdichtmiddel het uiterlijk van de plaat niet veranderen.

Snijd vervolgens met een mes de punt van de afdichtingsbuis onder een hoek zodat het gat even groot is als de breedte van de scheur die je vult. Waterafstotende sealers bieden tot 7-10 jaar bescherming tegen de verslechtering van de waterabsorptie zoals scheuren, afbrokkelen, putjes, ijsschade, vries-dooicycli, vlekken en zoutschade. Hoewel het op zichzelf stevig en duurzaam is, vereist het wel enige bescherming, zoals een oppervlaktekit op siliconenbasis zoals Quikrete's Concrete %26 Masonry Waterproofing Sealer, om het oppervlak waterdicht te maken en er vers gegoten uit te laten zien. Als een sealer over een ander merk sealer wordt aangebracht, adviseren de meeste fabrikanten ook om alle sporen van eerder gebruikte sealers te verwijderen, omdat de producten mogelijk niet compatibel zijn.