Wat is de langstblijvende betonsealer?

De langst duurzame betonsealers op de markt zijn natrium- en lithiumsilicaatbetonsealers, zoals de Armor S2000 en Armor L3000-sealers. Dit soort sealers zijn ontworpen om onder het oppervlak chemisch te reageren om een permanente calciumsilicaathydraat (CSH) barrière in de poriën te vormen. Silicaten gaan voor altijd mee en zullen nooit kapot gaan. Silicaatsealers reageren chemisch onder het oppervlak van het beton om een calciumsilicaathydraat (CSH) -structuur in de poriën te creëren.

Alle silicaatsealers, ongeacht de fabrikant, creëren dezelfde CSH-structuur. Eenmaal volledig uitgehard, kan de CSH-structuur nooit worden afgebroken of verwijderd. Silane Siloxane sealers gaan tot 5-10 jaar mee. Producten in deze categorie verschillen sterk van fabrikant tot fabrikant.

Alles, van de kwaliteit van de hars tot het percentage vaste stoffen, zal niet alleen bijdragen aan hoe lang een silaansiloxaansealer meegaat, maar ook aan hoe goed het zal presteren. Hoewel silaansiloxaansealers tot 5-10 jaar meegaan, zullen veel in de winkel gekochte silaansiloxaansealers slechts tot 6 maanden meegaan. Zorg voor bescherming tegen „putjes” of „afbrokkelen” of aantasting van het beton, waardoor brokken van het beton loskomen van de betonconstructie. In 24 uur was het helemaal droog, maar het behield een vleugje glans, waardoor het een aantrekkelijke afwerking kreeg die diepte en rijkdom gaf zonder de kleur van het beton te veranderen.

De toepassing van betonnen opritafdichters hangt af van het type betonsealer dat u besluit te gebruiken. Deze producten bieden een vitale verdedigingslaag tegen de mogelijkheid van lelijke vlekken en schuren op betonnen oppervlakken zoals werkbladen en terrasstenen. Verkrijgbaar in verschillende glansniveaus, ze laten meestal een satijnen of glanzende afwerking achter die het uiterlijk, het gevoel en de textuur van het beton veranderen. Het type silaan, een van de chemische componenten, dat in het product wordt gebruikt, geeft de Siloxa-Tek 8500 betonsealer ook een langere levensduur, waardoor deze stabieler en minder vluchtig is.

Ouder beton, dat de neiging heeft poreuzer te zijn en fysieke schade kan hebben die de porositeit van het materiaal verder verhoogt, zal meer opnemen dan nieuw beton dat van nature minder poreus is en minder beschadigingen heeft. Veel fabrikanten beweren dat hun betonsealerproducten „de penetratie van vlekken zullen beperken; dit is echter anders en mag niet worden verward met een sealer die is geformuleerd om vlekken en olie zoals de Siloxa-Tek 8505 betonsealer daadwerkelijk af te weren. Elk type sealer heeft eigenschappen die het helpen uitblinken in verschillende toepassingen, dus de volgende informatie geeft een overzicht van enkele van de belangrijkste kenmerken van betonsealers. De laagglanzende sealer biedt een wetlook afwerking, die helpt de kleur van het beton naar voren te brengen en is vooral gunstig voor verweerd en vermoeid uitziend beton, waardoor het een nieuw leven ingeblazen wordt.

Het belangrijkste doel van elke sealer is bescherming; sommige verbeteren echter ook de kleur of glans van het beton. Vocht en zout zijn twee van de grootste vijanden van beton, maar afhankelijk van je klimaat heb je misschien met beide te maken. Als u op zoek bent naar testgegevens om de effectiviteit van penetrerende betonsealers met oliebescherming te verifiëren, evalueerde de PCI (Paint and Coating Industry) publicatie de effectiviteit van penetrerende betonsealers geformuleerd met fluorkoolwaterstoffen van 3M.