Muren waterdicht maken?

Sealers zijn gespecialiseerde chemicaliën die u kunt aanbrengen op houten of gemetselde binnenmuren, net zoals u een verflaag zou aanbrengen. In tegenstelling tot verf vult een sealer echter de kleine openingen en poriën in een materiaal op, waardoor het materiaal waterdicht is en minder snel overspoeld wordt met water. Zoals LookSmart Home Inspection opmerkt, kunnen sealers, hoewel sealers niet effectief zijn in het verlichten van hydrostatische druk achter binnenkeldermuren, afschilfering beperken, wat de verslechtering van betonnen funderingen is als gevolg van overmatige vochtigheid en vocht. Als de volgende principes worden nageleefd, is er geen reden waarom kleine afdichtingsprojecten voor keerwanden niet als doe-het-zelftoepassing kunnen worden toegepast.

Commerciële %26 Grote waterdichtingsprojecten onder de grond Tanking, Kelders %26 Onder betonplaat moeten worden uitgevoerd door professionele waterdichtingsbedrijven. Als je probeert erachter te komen hoe je een natte of muffe kelder kunt genezen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar advertenties voor producten die beweren waterdichte keldermuren te maken. Een hoogwaardige luchtontvochtiger helpt overtollige vochtigheid in de kelder te verwijderen, maar de beste oplossing voor de lange termijn is om de muren waterdicht te maken. Het installeren van een opvangpomp is een idee voor het waterdicht maken van binnenmuren dat specifiek geschikt is voor kelders.

Wanneer de kelder watervrij is, gaat u verder met het inspecteren, bevestigen en effectief waterdicht maken van de kelderwanden. Aan de buitenkant van de keldermuur wordt vaak een waterdicht membraan geïnstalleerd, en het systeem vereist ook een begraven opvangpomp waar water zich zal verzamelen en vervolgens naar de oppervlakte wordt gepompt. Om de bescherming te optimaliseren, brengt u waterdichtingssystemen aan op alle funderingswanden met aarde aan de ene kant en bruikbare ruimte aan de andere kant (inclusief kruipruimtes). Terwijl bouwers tijdens de bouw stappen ondernemen om kelders waterdicht te maken, kan een huis na verloop van tijd bezinken, waardoor scheuren in de keldermuren ontstaan.

Als uit uw folietest blijkt dat water door uw keldermuren dringt en nat blijft, sluit dan de binnenkant van de muren af met een hoogwaardige waterdichte verf, zoals DRYLOK White Extreme Waterproofer (verkrijgbaar bij Home Depot). Water wil natuurlijk ruimtes onder de kwaliteit vullen, of het nu een kruipruimte of kelder is, waardoor het waterdicht maken van ondergrondse muren essentieel is voor de integriteit van een huis op lange termijn. In vergelijking met het gebruik van een opvangpomp alleen, helpt een Franse afvoer water gemakkelijker weg te leiden van binnenmuren, waardoor de effectiviteit van de pomp bij het waterdicht maken van muren toeneemt. Bevestig het met een draagbare ruimteontvochtiger of een luchtbevochtigersysteem voor het hele huis in plaats van waterdichtmakende producten.

Voor zeer natte locaties, ga door met het waterdicht maken op andere muren, aangezien water door de spiebaan, langs de voet en in bezette gebieden kan stromen. Buitenwaterdichting omvat het uitgraven van het hele huis tot de volledige diepte van de funderingsmuren en vervolgens het installeren van een waterdichte coating of membraan bedekt met drainagepanelen. Wanneer u kelderwanden ermee waterdicht maakt, borstelt of rolt u de verf dik genoeg op om alle kleine oppervlaktegaatjes te vullen en laat u deze vervolgens volledig drogen voordat een tweede laag wordt aangebracht.