Hoe maak je een oude betonplaat waterdicht?

BONE DRY CONCRETE SEALER is een doordringende, permanente betonafdichtingssealer. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het afdichten van beton voor toepassingen voor het insluiten van gevaarlijk afval, versnelt het de droogtijd voor beton en is het een goedkoop product voor het afdichten van beton voorafgaand aan het installeren van vinyl-, VCT- of houten vloeren. Als u begrijpt dat er water door de plaat komt, moet u de waterdichting aanbrengen. Als u de juiste plaats vindt, kunt u wat pleister aanbrengen.

Maar het is geen permanente oplossing. De beste oplossing is dus om waterdichting op de plaat aan te brengen. Er zijn wat leidingen die in de plaat openen en ook kanalen. Deze gebieden kunnen dus het water lekken als u het niet goed repareert.

Gebruik cementmembranen met textielmateriaal en breng aan met het aanbevolen bindmiddel. Als er kolommen of een structuur op staan, breng dan ook de waterdichting op het oppervlak van deze aan. Water kan meestal door de randen en hoeken lekken. Zo bedek je de randen en hoeken sterk.

Als je randen klaarmaakt, maak het dan als een filet. Het is dus de beste manier om een betere verbinding te maken. Nadat u de primer nu hebt aangebracht, kunt u de waterdichting direct aanbrengen. Als je de vloeistofmembranen hebt gekozen, breng ze dan loodrecht op twee lagen aan.

U kunt een roller, kwast of elke spray gebruiken op basis van de laagdikte die u moet behouden. Sommige bedrijven brengen sealers en coatings op de markt voor de residentiële markt, meestal epoxy of urethanen om de plaat af te dichten. Om ervoor te zorgen dat deze producten goed hechten, moet de vloer schoon, droog en vrij van onzuiverheden zijn. Vaak wordt straalstralen gebruikt om het oppervlak voor te bereiden.

Zodra een vorige sealer is verwijderd, wilt u het beton reinigen. U wilt ervoor zorgen dat alle schimmel, meeldauw, uitbloeiingen, roest, vet en olie uit het beton worden verwijderd voordat u deze afdicht, omdat u deze elementen niet in het beton wilt verzegelen. Als u een epoxyvloercoating aanbrengt, wilt u ervoor zorgen dat u een goed oppervlakteprofiel heeft dat kan worden bereikt door zuur te etsen of het beton te slijpen. Omdat oud beton door de jaren heen mogelijk scheuren heeft ontwikkeld, wilt u ervoor zorgen dat alle scheuren zijn opgevuld.

SikaFlex biedt geweldige scheurreparatieproducten die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, passend bij elk betonnen substraat. Als het beton extreme schade heeft door spatten of putjes, wilt u misschien nadenken over het gebruik van een betonnen overlay om het bestaande beton weer op te duiken en vervolgens preventief af te dichten. Betonoverlays zijn in wezen dunne lagen beton die door elkaar worden gehaald en bovenop een bestaande plaat worden aangebracht. Zodra het beton goed is voorbereid, kunt u het beton afdichten.

Bepaal bij het kiezen van een betonsealer het type bescherming dat u zoekt voordat u een product kiest. Als u een oprit wilt afdichten van wegzout, gebruik dan een doordringende zoutafstotende sealer. Als u een kelder wilt afdichten tegen vocht, gebruik dan een waterdichtmakende betoncoating. Hoewel het op zichzelf stevig en duurzaam is, vereist het wel enige bescherming, zoals een oppervlaktekit op siliconenbasis zoals Quikrete's Concrete %26 Masonry Waterproofing Sealer, om het oppervlak waterdicht te maken en er vers gegoten uit te laten zien.