Wat betekenen natte muren?

Een wetwall wordt traditioneel beschouwd als elke muur die zowel vochtbestendig is als geschikt voor loodgieterswerk. Tegels worden bijvoorbeeld gebruikt om een natte muur te creëren in ruimtes zoals keukens, badkamers en bijkeuken. Natte muren in huis zijn altijd een slecht teken. Je merkt schilferige verf of schilferend behang.

Donkere vlekken op muren voelen vochtig aan. Een muffe, beschimmelde geur verspreidt zich door je huis. Condensatie treedt op wanneer hete, vochtige lucht koude, droge lucht raakt. Deze bijeenkomst zorgt ervoor dat er waterdruppels ontstaan op de koude oppervlakken (zoals je muren).

Dit soort vocht vind je op de muren van de badkamer na een superwarme douche. Overtollig vocht kan optreden als de lucht niet uit uw huis ontsnapt. Als dat gebeurt, blijf je achter met natte muren. Vocht dat binnenkomt van een andere bron buiten uw huis kan ook vocht veroorzaken.

Uw normale huisroutine kan overtollig vocht door het hele huis produceren, inclusief het drogen van kleding, koken en douchen. In sommige gevallen is de bouwstructuur beschadigd en komt er vocht binnen. Niet-afgedichte ramen, lekkende leidingen of een onjuist geventileerde droger kunnen overtollig vocht veroorzaken. Dit geeft aan dat u mogelijk een zogenaamd stijgend vocht heeft.

Hier stijgt water uit de grond onder of naast je huis door je metselwerk door capillaire werking, waardoor vocht in je muren ontstaat, wat zich manifesteert als vochtige of natte plekken of een heel vochtig deel van de muur net boven je plint. De term natte muur is een bouwterm die is overgedragen naar de wereld van hydrocultuur tuinieren. De wetenschap achter vocht in muren is gemakkelijk te begrijpen. Het gebeurt als er overtollig vocht binnenkomt en het niet uit je huis kan komen.

Zoals hierboven vermeld, zijn condensatie, lekken en onvoldoende afvoer over het algemeen de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen. Een natte muur is een structurele muur die is ontworpen om sanitaire leidingen te huisvesten voor armaturen zoals gootstenen, vaatwassers en toiletten. Het laten lopen van sanitaire voorzieningen door de muur is meestal duur, en het consolideren ervan in een enkele natte muur kan de efficiëntie verhogen, de bouwkosten verlagen en het gemakkelijker maken om sanitairproblemen in de toekomst te repareren, omdat er slechts één muur hoeft te worden benaderd. Bij nieuw huisontwerp denken architecten en aannemers misschien van tevoren als het gaat om plaatsing van armaturen, zodat ze een enkele natte muur kunnen gebruiken voor gedeelde armaturen.

De meest voorkomende oorzaak van vochtige en natte muren in het huis is echter slecht onderhoud aan de buitenkant; het deel van het huis dat de meeste bescherming nodig heeft. Zelfs als er niet veel water in de scheur mag komen, kan dit binnendringen van buitenlucht ervoor zorgen dat de overeenkomstige pleister op uw binnenmuur kouder is dan het omliggende binnenmuurgebied, waardoor een koude plek ontstaat die condensatie aantrekt en de groei van zwarte schimmels stimuleert. Kijk eens naar gebarsten punten of stenen - als er scheuren in de aanwijzer zitten, kan dit te wijten zijn aan alles, van verzakking of algemene beweging van het huis tot verroeste muurbanden in je holtes. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs voor het drogen van muren en het voorkomen van verdere schade in de toekomst.

Er is eigenlijk een reeks geldbesparende producten die natte binnenmuren genezen, en alle gevallen van doordringend vocht, en het zijn „Never Paint Again Exterior protective wall coatings, een service die beschikbaar is op DEZE website. Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van doordringend vocht, waarbij water van buitenaf door openingen en scheuren in het metselwerk komt. Het kan zijn dat dit doordringende vochtigheid is die wordt veroorzaakt door verkeerd wijzen of knipperen op de externe structuur van uw huis, roestige muurbanden in uw muuromholtes, een slechte spouwmuurisolatietaak of het feit dat uw buitenmuren worden blootgesteld aan extreme regenval. Minerale afzettingen en schimmels op keldermuren zijn zeker tekenen van grondvocht dat uw huis binnensijpelt.

Een groot temperatuurverschil tussen de lucht buiten en de lucht in je huis stimuleert condensatie op oppervlakken zoals muren en ramen aan de binnenkant van je huis. Nogmaals, hierdoor kan vocht op en rond de DPC reizen om opnieuw de muur boven de DPC binnen te komen en door te gaan met stijgen, waardoor vocht in uw muren ontstaat. De panelen kunnen vrij eenvoudig worden geïnstalleerd en op een later tijdstip worden verwijderd zonder alle rommel die is ontstaan door de vernietiging van een betegelde muur. Als je pleister niet goed is, zoals gezegd, moet je dit terugstrippen naar de kale muur en opnieuw pleisteren (zorg ervoor dat je de muur eerst laat uitdrogen).

We laten u zien hoe u natte muren in uw huis kunt behandelen, inclusief de problemen die natte, vochtige en koude muren veroorzaken en de schimmel die vaak het gevolg is van deze problemen voorgoed. .