Hoe maak je een blokfundering van binnenuit waterdicht?

Breng een metselwaterdichtingsproduct aan op kale kelderwanden in de binnenruimte. Als uit uw folietest blijkt dat water door uw keldermuren dringt en ze nat achterlaat, sluit dan de binnenkant van de muren af met een hoogwaardige waterdichte verf, zoals DRYLOK White Extreme Waterproofer (verkrijgbaar bij Home Depot). De eerste verdedigingslinie is een afdichtmiddel voor sintelblokken. De Airlok Flex-barrièresystemen van Polyguard bieden een effectieve bescherming tegen luchtlekkage en binnendringen van vocht.

WG staat voor Weather Guard en WG LT staat voor Weather Guard Low Temperaturen. Beide zijn watergedragen, doorlatende, hoogwaardige lucht-, weer- en dampcoatings die direct op de blote zijde van een blokwand worden aangebracht voor een gemakkelijke manier om een betonnen blokfundering af te dichten. Beide coatings spuiten of rollen op, en de WG LT is geschikt voor temperaturen tot 20° F. Als een betonblok niet wordt behandeld om water af te stoten, kan het water opnemen tijdens regen of andere algemene blootstelling.

Wanneer het opwarmt, komt de waterdamp vrij. Dit verhoogt de druk in de muur en vormt een condensatiebedreiging. Voorkom dit door gebruik te maken van Peel-and-stick PolyWall Aluma-Flash Plus. Het is een 40 mil-dik product met een aluminium toplaag die tot twee jaar UV-bescherming biedt.

Dit is geweldig voor woningen met een ingewikkeld bouwschema waarvoor het een tijdje moet worden blootgesteld. De aluminium facer zorgt voor een stralingsbarrière. Om aan te brengen, primeert u het substraat eerst met een vloeibare lijm zoals Polyguard 650 LT Liquid Waterproofing Adhesive. Breng vervolgens de Aluma-Flash aan en overlap de naden met 2 tot 3 inch.

Het is het beste om een kraal van detailafdichtmiddel over de naden te laten lopen voor een extra beschermingslaag. De Poly Wall Aluma Flash Plus blijft aan de gegronde muur plakken en creëert een ondoordringbare barrière. Als het gebouw iets beweegt, zal dit elastomere materiaal uitrekken en niet scheuren. Voordat u begint met het waterdicht maken van de blokwand, moeten alle holtes of scheuren in de oppervlakken van blokken worden opgevuld en gladgemaakt met een hydraulische cement- of metselkit.

Cement 24 uur laten drogen. Gebruik PolyWall Blue Barrier Joint Filler 2200 om holtes en naden op te vullen als oppervlaktevoorbereiding voordat u flitsen en luchtbarrières aanbrengt. Na verloop van tijd zorgt grond- en waterdruk die tegen de fundering wordt uitgeoefend ervoor dat de mortel afbreekt en slijt. Dientengevolge sijpelt water door de buitenste mortelvoegen en in de holtes van het blok.

Het water dat in het blok vastzit, leidt uiteindelijk tot kwel van de fundering. Opgemerkt moet worden dat betonblok van nature poreus is. Het absorbeert gemakkelijk vocht, wat kan bijdragen aan schimmelproblemen. Bekleed de sintelblokken met dun geplaatste mortel.

Breng Ion-Bond Armor aan op de dunne set. Gebruikt voor moeilijker af te dichten sintelblokwanden die historisch nat worden (of sijpelwater) na zware regenval en. Landindeling is belangrijk als je water in je kelders hebt. Als de helling van de grond naar uw fundering loopt, kan afvoer uitlogen in ruimtes onder de kwaliteit in tijden van zware regenval of onbedoelde waterproblemen.

CMU's worden gebruikt voor de constructie van dragende funderingsmuren, kelderwanden, scheidingswanden, buitenmuren, keerwanden en niet-dragende scheidingswanden. Oppervlakteafdichtingsmiddelen moeten op het buitenoppervlak van de funderingsmuur worden aangebracht om de fundering goed waterdicht te maken. De kosten om een muur opnieuw op te bouwen of te versterken zijn aanzienlijk; u wilt een dergelijke situatie vermijden, indien mogelijk, en het blokkeren van funderingswaterdichting is de plek om te beginnen. Beide methoden voor het waterdicht maken van de kelder zullen de mate van verslechtering van uw fundering aanzienlijk verminderen.

STAP 2 - Als de binnenzijde van de betonblokken routinematig dempt, is het het beste om te wachten tot de wanden van de betonblokken in de kelder uitdrogen voordat ze worden afgedicht tegen binnendringen van water. Gebruik de combinatie van beide sealers voor meer uitdagende keldertoepassingen zoals; funderingsmuren van sintelblokken, betonblokken die consequent water sijpelen, uitgeloogde blokken, dunne betonnen vloeren (minder dan 3 ″) en zandstenen keldermuren. Hoewel hun waterdichtingswerk een paar jaar kan duren, zal een andere aannemer het hele werk opnieuw moeten doen als de waterdichting van de kelder niet goed wordt uitgevoerd. De beste waterdichtingsproducten voor betonblokken kunnen met de hand worden gerold, gespoten of aangebracht op gegronde wanden met een vloeibare lijm.

Plak de naden van de isolatie af en dicht alle randen van de schuimpanelen af om te voorkomen dat lucht de koude fundering bereikt, wat condensatie veroorzaakt. Gebruik RadonSeal Plus gevolgd door Ion-Bond Armor voor het afdichten van keldersintelblokwanden die routinematig dempen en uitbloeiingen zuiveren tijdens perioden van overmatige grondverzadiging en zware regenval. Poly Wall maakt ook een Home Stretch Liquid Waterproofing, een elastomere coating die is geformuleerd voor het waterdicht maken van betonblokken, prefab beton, betonmetselwerkeenheden (CMU) en andere verticale oppervlakken waar hydrostatische druk aanwezig kan zijn. Ongeacht welke methode u kiest, het waterdicht maken van betonblokwanden is een essentiële stap in het bouwproces.

De secundaire sealer zal chemisch hechten aan RadonSeal, waardoor de sterkste waterdichtingsafdichting in de matrix van het beton wordt gevormd. Binnenafdichting van de kelder is een goede optie om te overwegen als u wilt dat het gebied droog en schoon is. .