Kun je een muur van binnenuit waterdicht maken?

Wanneer de verf droogt, vormt het afdichtmiddel een waterdichte hechting om te voorkomen dat er water doorheen sijpelt. Zo kun je je keldermuren van binnenuit waterdicht maken. Het is mogelijk om een muur van binnenuit waterdicht te maken. U kunt problemen voorkomen met het binnendringen van water %26 vocht door uw binnenmuren waterdicht te maken met interne waterdichtingsproducten.

Gelukkig zijn er verschillende trucs om je binnenmuren waterdicht te maken. Sealers zijn gespecialiseerde chemicaliën die u kunt aanbrengen op houten of gemetselde binnenmuren, net zoals u een verflaag zou aanbrengen. In tegenstelling tot verf vult een sealer echter de kleine openingen en poriën in een materiaal op, waardoor het materiaal waterdicht is en minder snel overspoeld wordt met water. Zoals LookSmart Home Inspection opmerkt, kunnen sealers, hoewel sealers niet effectief zijn in het verlichten van hydrostatische druk achter binnenkeldermuren, afschilfering beperken, wat de verslechtering van betonnen funderingen is als gevolg van overmatige vochtigheid en vocht.

Het waterdicht maken van de buitenkant van uw fundering is de beste manier om uw kelder te versterken. Waterdichting aan de binnenkant kan voorkomen dat waterschade erger wordt, maar als de reparaties aan de buitenkant worden uitgevoerd, worden de zwakke punten waar de start wordt opgelost. Dit voorkomt dat water het huis binnendringt, beschermt het beton of de steen van uw fundering tegen erosie en voorkomt dat de fundering afbrokkelt. Ja, het is mogelijk, maar om er zeker van te zijn dat u de juiste optie kiest, moet u uitzoeken of het vocht van buitenaf komt of dat een hoge luchtvochtigheid condenseert op de koele muren van uw kelder.

Hoewel dit een standaard bouwprocedure is, kan het een zogenaamde „koude verbinding” creëren, een zwakke plek in de fundering tussen de muur en de voet waar scheuren kunnen ontstaan met het verschuiven en bezinken van een fundering, samen met zijdelingse druk van de grond. Als het zwak wordt, bestaat de mogelijkheid dat de muren erboven instorten en onherstelbare schade aan binnenmuren kunnen veroorzaken. Deze kunnen allemaal een hoop wateropbouw binnen uw muren creëren - waardoor schimmelgroei en gipsplaatvlek worden aangemoedigd, wat een heleboel problemen kan veroorzaken langs de lijn. Het installeren van een opvangpomp is een idee voor het waterdicht maken van binnenmuren dat specifiek geschikt is voor kelders.

Het is een eenvoudig proces waarbij twee lagen cementachtige producten op uw binnenmuur worden aangebracht om deze volledig waterdicht te maken. Vocht heeft meestal invloed op de binnenmuren van kelders, omdat grondwater en regenwater door kleine openingen in betonnen kelderfunderingen kunnen sijpelen. Een werkende opvangpomp loopt af in het midden van betonnen vloeren, en routinematige controles met een vochtdetector voorkomen dat er water rond uw fundering blijft en schade veroorzaakt Eventuele scheuren in de vloer of de muren moeten worden afgedicht en alle breeuwen rond de deuren en ramen moeten luchtdicht zijn. Als u de juiste waterdichtingsproducten voor buitenmuren kiest en op de juiste manier voor uw huis zorgt, voorkomt u vocht in muren dat kan leiden tot schimmelgroei of, erger nog, rotschade.

Wanneer de kelder watervrij is, gaat u verder met het inspecteren, bevestigen en effectief waterdicht maken van de kelderwanden. Bevestig het met een draagbare ruimteontvochtiger of een luchtbevochtigersysteem voor het hele huis in plaats van waterdichtmakende producten. Om er zeker van te zijn dat u de juiste waterdichtingsmethode kiest, moet u uitzoeken of het vocht van buitenaf komt of dat het een hoge luchtvochtigheid is die condenseert op uw muren. Vochtige muren kunnen een hele reeks problemen in uw huis veroorzaken, evenzeer veroorzaakt door verschillende dingen, van doordringend of stijgend vocht in uw muren tot de structuur van de spouwmuur en een mogelijk lek ergens in uw huis.

Vanwege het absorptievermogen van gipsplaat is het coaten met een sealer niet de beste waterdichtingsoptie.