Is waterdichting aan de binnenkant effectief?

Het waterdicht maken van een kelder van binnenuit is meestal de beste optie voor de meeste huizen - vooral omdat het kosteneffectiever en minder storend is dan uitgraven aan de buitenkant. Een waterdichtingssysteem in de kelder in de kelder kan water onder uw vloer effectief beheren door grondwater te verwijderen voordat het uw vloer raakt. Sommige systemen die door grote franchises worden verkocht, beheren water op bijna vloerniveau, verslaan vocht buiten houden en muren en vloer droog houden. Zorg ervoor dat u een systeem krijgt dat water op de juiste locatie onder uw vloer beheert.

Het mooie van dit alles is dat je buiten niets van je landschapsarchitectuur verliest met een uitgravingsproject aan de buitenkant. De meeste waterdichtingssystemen voor binnen 2 tot 3 dagen worden geïnstalleerd als ze correct worden uitgevoerd. Waterdichting binnen en buiten hebben beide hun voor- en nadelen. Waterdichting aan de binnenkant kan alleen worden gebruikt om water te verwijderen dat zich al in uw kelder heeft opgehoopt, dus ze zijn niet effectief om te voorkomen dat water in de kelder komt.

Waterdichting aan de buitenkant kan duur zijn, maar het houdt water weg van uw fundering en komt niet in uw huis of in uw kelder. Ongeacht de methode die u kiest, is het belangrijk dat u zich inspant om uw huis warm en droog te houden. Als u vragen heeft over waterdichtingsmethoden, of als u geïnteresseerd bent in waterdichting binnen en buiten voor uw huis, neem dan contact op met de experts van Triad Basement Waterproofing voor meer informatie. Verwijder alle verf of lambrisering.

Waterdichting in de kelder omvat het waterdicht maken van kelderwanden van binnenuit. Op deze manier wordt het water dat in de kelder lekt omgeleid, voordat het in, uit en weg van uw huis kan komen. Het is een effectieve waterdichtingsmethode en een veel minder aanstootgevend alternatief voor buitenwaterdichting. Graven en waterdicht maken van buitenaf kan duurder zijn dan het installeren van een binnenafvoersysteem.

Maar Checkbook is van mening dat een verandering van buitenaf, in tegenstelling tot een interieursysteem, het onderliggende probleem zal oplossen door water weg te leiden van muren in plaats van water te beheren dat het huis binnenkomt. Waterdichting in de kelder met coatings is effectief wanneer condensatie de belangrijkste bron van nattigheid is. Het is ook effectief als het probleem een lichte vochtigheid heeft. Het installeren van een binnenwaterklep is een van de meest effectieve maatregelen om uw kelder te redden.

Het installeren van een afvoersysteem is de meest complexe oplossing voor waterdichting binnenshuis. Er kunnen verschillende benaderingen en materialen worden gebruikt. Een goede oplossing is een Franse afvoer met een opvangpompinstallatie, rubberen wanden, waterhuilende tegels en een drainagemembraan. Dat systeem zorgt ervoor dat water moeiteloos kan ontsnappen zonder de muren te beschadigen.

Buitenwaterdichting vereist dure en gecompliceerde procedures in vergelijking met waterdichting in de kelder. Een oppervlakkige doe-het-zelf-interieurreparatie en een dure, kortstondige buitenwaterdichting is geen vergelijking met een waterdichtingssysteem in de kelder in de kelder. De kosten van kelderwaterdichting die verder gaan dan de bovenstaande stappen, zullen een grotere investering zijn en vereisen het inhuren van een kelderwaterdichtingsprofessional in uw omgeving. Waterdichting in de buitenkelder is een dure en gecompliceerde procedure in tegenstelling tot waterdichting in de kelder.

Een ander belangrijk onderdeel van buitenwaterdichting is een waterdicht membraan, dat rond de fundering van uw huis is geïnstalleerd om vocht af te sluiten, zodat het beton het niet absorbeert, barst en lekken mogelijk maakt. Volgens Rick Jacobs van Absolute Waterproofing Solutions, een kelderwaterdichtings- en funderingsreparatiebedrijf, hebben staten als Michigan veel gemalen klei, die water zal absorberen en vasthouden, wat resulteert in het buigen in funderingsmuren in de kelder die scheuren en daaropvolgende lekken kunnen veroorzaken. Waterdichting in de kelder wordt beschouwd als een tegenactieve oplossing voor wanneer het water al het huis is binnengekomen, terwijl buitenwaterdichting meer een preventieve methode is om uw kelders in de toekomst droog te houden.