Wat is het verschil tussen betonsealer en waterproofer?

Terwijl betonsealers en waterdichters vergelijkbare functies vervullen, doen ze dit op verschillende manieren. Een betonsealer vormt beschermende lagen over betonnen oppervlakken terwijl betonnen waterdichters betonnen openingen opvullen als beschermingsmethode. Betonafdichters en waterdichtingsmiddelen vervullen vergelijkbare functies op verschillende manieren. Sealers vormen voornamelijk beschermende lagen over betonnen oppervlakken, terwijl waterdichtmakende verbindingen in oppervlakken doordringen om gaten op te vullen.

Elk type waterafstotend of blokkeermiddel heeft nadelen en voordelen. Kiezen welk type u in uw huis wilt toepassen, kan net zo goed een esthetische aantrekkingskracht zijn als beschermende eigenschappen. Een van de meest dwingende redenen om een betonsealer te gebruiken, is om de waterbestendigheid van de plaat te helpen verbeteren. Hoewel veel fabrikanten en distributeurs beweren dat hun producten uw beton waterdicht maken, is er eigenlijk geen manier om dit te garanderen.

Als je over zo'n garantie leest, is het bedrijf niet helemaal eerlijk tegen je. Bepaalde producten bieden een betere kans op waterbestendigheid, maar geen enkel product kan absoluut garanderen dat hun product uw beton levenslang volledig waterdicht maakt. Een belangrijk verschil tussen sealers op waterbasis en oplosmiddelgebaseerde sealers is hun uiterlijk na aanbrengen en uitharden. Sealers op basis van oplosmiddelen hebben de neiging om te bevochtigen en doordringen zeer goed in betonoppervlakken.

Dit resulteert in een glansere afwerking die de kleur van het onderliggende beton versterkt. Sealers op waterbasis lijken melkwit wanneer ze worden aangebracht omdat de polymeerdeeltjes in de sealer zichtbaar licht anders verspreiden dan het water waarin ze zijn verspreid. Na uitharding hebben sealers op waterbasis de neiging om een minder glanzende, matte afwerking te bieden. Waterdichting van metselwerk kan scheuren in verschillende oppervlakken versterken, waaronder betonnen muren, vloeren en zwembaden.

Natriumsilicaatoplossingen presteren zeer slecht en niet effectief als afdichtingsafdichters, omdat ze een beperkte penetratiediepte hebben en ze niet in staat zijn om de hydrostatische druk te stoppen of te verminderen. Door een combinatie van silanen en siloxanen te gebruiken, compenseren de voordelen van elk merk de zwakke punten van elk merk voor de perfecte doe-het-zelf waterafstotende sealer. Zorgvuldige en methodische toepassing van sealers is noodzakelijk om ongelijke ophoping te voorkomen, die de balans van uw kamers kan verstoren. Elk type sealer heeft een specifiek gebruik, afhankelijk van de locatie van het beton en met welke stoffen u verwacht dat het beton regelmatig in contact komt.

Vanwege de meer restrictieve regelgeving, kan het kennen van de kenmerken van de verschillende soorten sealers, die kunnen variëren van zeer hoge VOS (meer dan 400 gram per liter) tot zeer lage VOS (minder dan 100 gram per liter), u helpen bepalen welke geschikt is voor uw project. Enkele van de aantrekkelijkere voordelen van sealers op waterbasis is dat ze onbrandbaar zijn, geen sterke oplosmiddelgeur hebben en een snelle en eenvoudige reiniging mogelijk maken zodra de applicatie is voltooid. Reparatie van beton met bestaande scheuren of spleten is noodzakelijk voordat een waterdichtingsmiddel wordt aangebracht. De afgewerkte prestatie-eigenschappen van sealers op waterbasis en oplosmiddelbasis zijn redelijk vergelijkbaar en bieden een langdurige en hoge mate van bescherming voor nieuw afgewerkte of verouderde betonnen oppervlakken.

Tegenwoordig beweren veel betonfabrikanten en -distributeurs vanwege hun economische karakter dat natriumsilicaten effectieve waterdichters zijn. Bij wijze van diffusie gebruiken de reactieve chemicaliën in kristallijne waterdichters water als migrerend medium om de haarvaten van het beton binnen te dringen en door te reizen. De levensduur en het beschermingsniveau dat u van dit type sealer krijgt, hangt af van de kwaliteit van het product dat u kiest. Als u uw beton wilt verdichten, is een natriumsilicaatverharder een uitstekende optie; laat de waterdichting echter over aan een van de andere onderstaande methoden.