Hoe maak je blootgelegd beton waterdicht?

De typische ontwerpreactie is een membraan. Deze aanpak heeft een aantal nadelen, met name de kosten. Membranen kunnen ook vocht afvoeren via capillaire werking en transporteren het rond de gebieden die ze bedoeld zijn om te beschermen. De beste aanpak is om het beton zelf waterdicht te maken, door een penetrerende hydrogelbehandeling te gebruiken.

Deze behandeling wordt idealiter in twee vormen op de plaat aangebracht, als mengsel, en spray aangebracht op het blootgestelde gezicht. Dit zorgde voor de geruststelling van de riem en beugels om het beton integraal waterdicht te maken, inwendig vocht te immobiliseren en het binnendringen ervan te voorkomen. Hydrogelbehandeling blijft actief gedurende de levensduur van de betonafdichting en zelfherstellende statische microscheuren tot 0,5 mm. Waterdichtingsmaterialen zijn niet ontworpen om grote holtes of honingraten te bedekken.

Je moet deze vullen, bij voorkeur met niet-krimpspecie of een goed patchcement. Mogelijk kunt u vormbindingsgaten of kleinere holtes patchen met mastiek van troffelkwaliteit. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn dat het materiaal dat u gebruikt voor het patchen compatibel is met het waterdichtingsproduct. Doordringende sealers behouden het beton zonder het uiterlijk te veranderen, waardoor het blootgestelde aggregaat zijn natuurlijke uiterlijk en kleur behoudt.

Ze verzegelen het aggregaat zonder een zichtbare oppervlaktefilm achter te laten. Ze gaan gemiddeld zeven tot 10 jaar mee en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Doordringende sealers beveiligen geen losse stenen en voorkomen dat stenen loskomen. Als u losse stenen moet vastzetten, is een acrylsealer een betere keuze.

De meest gebruikelijke manier om beton waterdicht te maken, is door een vloeibaar waterdichtingsproduct te gebruiken dat speciaal voor dat doel is ontworpen. Hun deskundige professionals kunnen uw vragen beantwoorden en uw eigendom inspecteren om de beste van de bovengenoemde betonwaterdichtingsoplossingen voor uw eigendom te bepalen. Een andere waterproofer vertelde me ooit dat de algemene aannemer op een van zijn banen een arbeider stuurde, nadat waterdichting was aangebracht, om vormbanden aan de binnenkant van een fundering af te breken. Bij het bekijken van manieren om een betonnen dak waterdicht te maken, wordt een waterdichtingsmembraan beschouwd als het belangrijkste aspect van een daksysteem, omdat het de sleutel is om water uit het gebouw te houden.

Een soortgelijk product is beschikbaar en wordt vaak gebruikt als een waterdichte parge laag (een dunne laag mortel aangebracht om het oppervlak van beton te verfijnen) voor gespeld of honingraatbeton, of als een waterdichte pleister op gemetselde muren, waar een oppervlak met een hogere druksterkte vereist is. De holistische Markham-benadering van waterdichting kan de noodzaak van waterdichtmakende membranen in veel structuren volledig wegnemen. Of het nu gaat om een betonnen dak waar u zich zorgen over maakt, of misschien zijn er andere bouwmaterialen waarvan u ervoor wilt zorgen dat ze jarenlang stabiel en waterdicht zijn, het lijdt geen twijfel dat investeren in superieure waterdichtingssystemen de beste manier is om uw activa te beschermen. Hoewel het op zichzelf stevig en duurzaam is, vereist het wel enige bescherming, zoals een oppervlaktekit op siliconenbasis zoals Quikrete's Concrete %26 Masonry Waterproofing Sealer, om het oppervlak waterdicht te maken en er vers gegoten uit te laten zien.

Als u een onderaannemer voor waterdichting gebruikt, moet u erkennen dat er tijdens het drukke seizoen veel vraag kan zijn naar goede waterdichters.