Hoe maak je een betonnen muur waterdicht?

De meest gebruikelijke manier om beton waterdicht te maken, is door een vloeibaar waterdichtingsproduct te gebruiken dat speciaal voor dat doel is ontworpen. Vloeibare waterdichtingsgel is een dikke substantie die verandert in een rubberachtige coating zodra deze op de buitenkant van een betonnen muur is aangebracht. De eerste verdedigingslinie is een sintelblok-afdichtmiddel. De Airlok Flex-barrièresystemen van Polyguard bieden een effectieve bescherming tegen luchtlekkage en binnendringen van vocht.

WG staat voor Weather Guard en WG LT staat voor Weather Guard Low Temperaturen. Beide zijn watergedragen, doorlatende, bovengradige lucht-, weer- en dampcoatings die direct op de kale kant van een blokwand worden aangebracht voor een gemakkelijke manier om een betonnen blokfundering af te dichten. Beide coatings spuiten of rollen op, en de WG LT is geschikt voor temperaturen tot 20° F. Om het substraat aan te brengen, primeert u het substraat eerst met een vloeibare lijm zoals Polyguard 650 LT Liquid Waterproofing Adhesive.

Breng vervolgens de Aluma-Flash aan en overlap de naden met 2 tot 3 inch. Het is het beste om een kraal detailkit over de naden te laten lopen voor een extra beschermingslaag. De Poly Wall Aluma Flash Plus blijft aan de gegronde muur plakken en creëert een ondoordringbare barrière. Als het gebouw iets beweegt, zal dit elastomere materiaal uitrekken en niet scheuren.

Voordat u begint met het waterdicht maken van muren, moeten alle holtes of scheuren in de oppervlakken van blokken worden opgevuld en gladgemaakt met een hydraulische cement- of metselkit. Laat het cement 24 uur drogen. Gebruik PolyWall Blue Barrier Joint Filler 2200 om holtes en naden op te vullen als oppervlaktevoorbereiding voordat u flitsen en luchtschermen aanbrengt. Een gegoten betonnen fundering kan bijvoorbeeld water toelaten door stukken poreus beton of over de bovenkant van de funderingsmuur.

Dit kan worden voorkomen of gestopt door een buitenwaterdichtingsmembraan op de funderingsmuur aan te brengen. Het membraan bestaat uit asfalt-gemodificeerd polyurethaan en wordt met een troffel dik op het wandoppervlak aangebracht om een permanente waterbarrière te vormen. Drainageplaat en isolatiemateriaal kunnen ook worden toegevoegd. Als u een onderaannemer voor waterdichting gebruikt, moet u erkennen dat er tijdens het drukke seizoen veel vraag kan zijn naar goede waterdichters.

Teerwaterdichting is broos - Teerwaterdichtingsmembranen hebben geen „geven” en uiteindelijk ontstaan er scheuren naarmate het beton voortdurend samentrekt en uitzet en het huis bezinkt. Als uit uw folietest blijkt dat water door uw keldermuren dringt en nat blijft, sluit dan de binnenkant van de muren af met een hoogwaardige waterdichte verf, zoals DRYLOK White Extreme Waterproofer (verkrijgbaar bij Home Depot). Meestal wordt kelderwaterdichting gedaan aan een bestaand huis, vaak jaren of zelfs decennia nadat het werd gebouwd, maar de meest effectieve waterdichtingstechnieken kunnen ook tijdens de bouw worden gedaan. Een andere waterproofer vertelde me ooit dat de algemene aannemer op een van zijn banen een arbeider stuurde, nadat waterdichting was aangebracht, om vormbanden aan de binnenkant van een fundering af te breken.

Veel waterdichtingsservicebedrijven bieden een gratis inspectie aan om u te vertellen over de omvang van de schade en de kosten van reparatiediensten.