Hoe lang duurt het om een muur met een luchtontvochtiger uit te drogen?

Als algemene vuistregel geldt dat commerciële luchtontvochtigers tussen de 24 en 48 uur duren, afhankelijk van de grootte van het gebied. Huishoudmodellen hebben meestal minstens een week nodig om waterschade te drogen. Als er overstromingen in uw omgeving waren geweest en uw huis was getroffen, ruim dan uw huis op en droog het volledig uit binnen 24-48 uur. Versnel het drogen door ramen en deuren te openen.

Gebruik ventilatoren om lucht rond de vochtige muren te verplaatsen. Luchtontvochtigers kunnen helpen vocht uit de lucht te verwijderen, waardoor het ook indirect van de muren wordt verwijderd. Het hangt van verschillende factoren af, maar over het algemeen kunt u verwachten dat gebieden in uw huis die zijn blootgesteld aan water of vocht binnen ongeveer vijf dagen drogen. Soms duurt het slechts twee dagen om een gebied te drogen en soms kan het enkele weken duren.

Als het lek slechts een klein hoekje van je tapijt en muren aantast, zou de luchtontvochtiger slechts ongeveer een dag nodig moeten zijn. Een groter lek of een regelrechte overstroming kan tot twee dagen duren voordat het goed is afgehandeld. Elke luchtontvochtiger kan een kamer alleen aan, dus als het lek meerdere kamers treft, wilt u misschien een luchtbevochtiger per kamer kopen. Dit merkteken bevindt zich op het onderste deel van de aangetaste muren waar het stijgende vocht door de pleister uitdroogt.

Hoewel waterschade soms zichtbaar is, vertoont de muur op andere momenten geen tekenen van dit vocht. Een professioneel restauratiebedrijf, zoals PuroClean, begrijpt en gebruikt de principes en procedures voor het drogen van vochtige muren. Hoewel het geen permanente oplossing is, en totdat u een langetermijnoplossing kunt vinden, is het gebruik van luchtontvochtigers om muren te drogen zeker een goed idee, omdat het kan helpen de schade aan de structuur van het huis te verminderen en de groei van micro-organismen te stoppen die de gezondheid van bewoners beïnvloeden. De omvang van deze beweging hangt af van de constructie van de muur, de hoeveelheid water en de hoogte van het water op het muurmateriaal.

Vochtbarrières zijn coatings of materialen die de beweging van vocht uit het wandmateriaal remmen. Als er plastic of folie aan de binnenkant van de muur zit, moeten technici de muur verwijderen. Omdat de verdamping van natte muren ze koeler maakt dan droge muren, kan de IR-camera water in muren vinden. Het begrijpen van de hoofdoorzaken van vochtige muren kan u helpen de nodige maatregelen te nemen om toekomstige problemen op te lossen en ook te voorkomen.

In die gevallen is het verwijderen van het beschadigde deel van de muur samen met de isolatie noodzakelijk om snel drogen mogelijk te maken en schimmelgroei te voorkomen. Er zijn veel manieren om thuis van muurvocht af te komen en als je het regelmatig oefent, kun je er zeker van zijn dat je helemaal geen problemen hebt met vocht. De luchtvochtigheid verspreidt zich geleidelijk naar de muren en andere delen van het huis waar het condensatiedruppeltjes vormt als de warme vochtige lucht in contact komt met het koelere oppervlak van de muur of het plafond. De BBA-certificaten voor gecertificeerde vochtwerende producten stellen dat nieuwe muurpleister niet mag worden aangebracht gedurende ten minste 14 dagen na de injectie van een remediërende vochtbestendige kuur.

Als er een hoge luchtvochtigheid is en er geen manier is om eruit te komen, verspreidt het zich naar je muren en kruipt het in de rest van het huis. In sommige gevallen kunt u ook wat huidirritatie krijgen door de reactie van schimmel op muurverf.