Wat gebeurt er als je muur nat wordt?

Hoewel gipsplaat behoorlijk stevig is, kan het beschadigd raken als het te lang aan water wordt blootgesteld. Het kan zijn structurele integriteit verliezen, zacht en zwak worden. Afhankelijk van aan welke categorie watergipsplaat wordt blootgesteld en hoe nat deze is geworden, kunt u deze mogelijk opslaan. Snelheid is echter van cruciaal belang om schimmelschade te voorkomen.

Je ziet vaak waterdruppels ophopen op oppervlakken in de badkamer na een warme douche. Dit gebeurt wanneer warme, vochtige lucht botst met koele, droge lucht. Condensatie kan ook voorkomen in een warme keuken. Binnenmuren die zweet absorberen het vocht en blijven vochtig.

Condensatie treedt op wanneer hete, vochtige lucht koude, droge lucht raakt. Deze bijeenkomst zorgt ervoor dat er waterdruppels ontstaan op de koude oppervlakken (zoals je muren). Dit soort vocht vind je op de muren van de badkamer na een superwarme douche. Als je niet zeker bent van de oorzaak van een vochtige pleister op een muur, probeer dan de folietest.

Droog het wandoppervlak af met een luchtverhitter en plak vervolgens wat keukenfolie stevig over het getroffen gebied. Als het oppervlak van de folie na 24 uur nat is, heeft u condensatie. Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen lucht zich in het huis ophoopt. Slechte ventilatie en een te efficiënte tochtbestendigheid zijn vaak de schuld.

Ken deze tips voor huisonderhoud die u geld en tijd zullen besparen. Condensatie is een ander probleem dat overtollig vocht in uw huis kan veroorzaken. Het kan optreden wanneer vochtige en hete lucht de droge en koude lucht raakt. Wanneer dit gebeurt, vormt zich water op koudere oppervlakken, waaronder uw muur.

Na een warme douche vindt u meestal vocht op de oppervlakken van de badkamer. Condensatie is ook te vinden in de keuken, vooral in elke ruimte met een teveel aan stoom. De wetenschap achter vocht in muren is gemakkelijk te begrijpen. Het gebeurt als er overtollig vocht binnenkomt en het niet uit je huis kan komen.

Zoals hierboven vermeld, zijn condensatie, lekken en onvoldoende afvoer over het algemeen de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen. Hoewel waterschade soms zichtbaar is, vertoont de muur op andere momenten geen tekenen van dit vocht. Vochtproblemen in een huis kunnen te wijten zijn aan een aantal oorzaken, zoals regen die door de muren of het dak komt, vocht dat uit de grond wordt opgenomen, condensatie op koude oppervlakken of een mengsel hiervan. Als de muren van uw huis constant nat, zweten, vochtig of glad zijn, heeft u mogelijk een vochtprobleem.

Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs voor het drogen van muren en het voorkomen van verdere schade in de toekomst. Wanneer het onbeheerd wordt achtergelaten, zal vocht in muren de structuur van uw gebouw beschadigen en leiden tot de vorming van schadelijke schimmels en meeldauw. Als er plastic of folie aan de binnenkant van de muur zit, moeten technici de muur verwijderen. Minerale afzettingen en schimmels op keldermuren zijn zeker tekenen van grondvocht dat uw huis binnensijpelt.

. Poreuze blok- en blokmuurnaden van kelders zijn twee gemeenschappelijke ruimtes waar je doordringend vocht ziet in huizen in de mid-Atlantische regio van de Verenigde Staten. Dit type vocht kan ook worden veroorzaakt door lekkende goten die kapot zijn, verkeerd zijn geïnstalleerd of verkeerd zijn gedimensioneerd voor het pand, waardoor water naar de muur wordt geleid in plaats van weg van uw huis. Afgezien hiervan kunnen overstromingen, leidingen- of daklekken, onjuiste isolatie, enz.

Een hoop waterophoping binnen uw muren veroorzaken, waardoor schimmelgroei en gipsplaatvlek worden aangemoedigd. Gipsplaten is een veel voorkomend bouwmateriaal gemaakt van een gips op basis van gips tussen twee vellen papier. In die gevallen is het verwijderen van het beschadigde deel van de muur samen met de isolatie noodzakelijk om snel te drogen en schimmelgroei te voorkomen. De omvang van deze beweging hangt af van de constructie van de muur, de hoeveelheid water en de hoogte van het water op het wandmateriaal.

Gelukkig zijn er een aantal preventieve maatregelen om te zorgen voor droge, vochtvrije muren. Een professioneel restauratiebedrijf, zoals PuroClean, begrijpt en gebruikt de principes en procedures voor het drogen van vochtige muren. .