Waarom is de muur nat?

Vocht van buitenaf vindt een weg naar binnen, of binnenin hoopt zich vocht op achter de muren. Het duurt niet lang voordat vocht gipsplaten bevlekt, rot, omlijsten en ongezonde schimmelgroei voortbrengt. Condensatie is een ander probleem dat overtollig vocht in uw huis kan veroorzaken. Het kan optreden wanneer vochtige en hete lucht de droge en koude lucht raakt.

Wanneer dit gebeurt, vormt zich water op koudere oppervlakken, waaronder uw muur. Na een warme douche vindt u meestal vocht op de oppervlakken van de badkamer. Condensatie is ook te vinden in de keuken, vooral in elke ruimte met een teveel aan stoom. Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van doordringend vocht, waarbij water van buitenaf door openingen en scheuren in het metselwerk komt.

Als de patches rond ramen en deuren zijn geclusterd, is het waarschijnlijk dat er regen binnenkomt door openingen rond de frames. Als het vocht zich onder de opening bevindt, kan dit zijn omdat er geen druppelgroef onder een uitstekende dorpel zit. Alle andere vochtige plekken worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door fouten in het metselwerk, inclusief gebarsten punt. De wetenschap achter vocht in muren is gemakkelijk te begrijpen.

Het gebeurt als er overtollig vocht binnenkomt en het niet uit je huis kan komen. Zoals hierboven vermeld, zijn condensatie, lekken en onvoldoende afvoer over het algemeen de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen. Meestal wordt deze vochtigheid die je op je muur ziet, veroorzaakt door natuurlijke chemicaliën uit de grond. Deze chemicaliën worden daar afgezet wanneer vocht na het stijgen niet kan verdampen.

Natte plekken op de muur zijn meestal te wijten aan water van buitenaf dat door de scheuren en openingen sijpelt. Natte plekken in de buurt van de ramen worden bijvoorbeeld vaak veroorzaakt door scheuren in het raamkozijn. Defecte metselwerk, zachte materialen en andere structurele problemen kunnen ook vochtige plekken op uw muren veroorzaken. Als het lang genoeg wordt achtergelaten, kan vocht uw huis onveilig maken om in te wonen, daarom is het essentieel bij het eerste teken van vochtige of natte muren dat u professionals in dienst neemt om het probleem bij de oorzaak te identificeren en te behandelen.

Andere symptomen van opstijgend vocht zijn muffe geur, rotten van houten materialen ingebed in de vloer, afbrokkelende muurpleister enz. Vochtige plekken kunnen ook het gevolg zijn van lekken in loodgieterswerk ingebed in de muur of van slecht afgesloten badkamers. Kijk eens naar gebarsten punten of stenen - als er scheuren in de aanwijzer zitten, kan dit te wijten zijn aan alles, van verzakking of algemene beweging van het huis tot verroeste muurbanden in je holtes. In feite kunnen we u voorzien van een complete exterieurmake-over, die ook vochtige muren uithardt, tegen een fractie van de kosten van onze naaste concurrenten.

Kortom, bronnen van vocht of nattigheid in muren zijn defect of beschadigd sanitair zoals leidinglekken, geblokkeerde goten enz. Defecte leidingen en dergelijke veroorzaken lekkages die van invloed zijn op de wanden waarin ze zijn ingebed; vervolgens worden sporen van vocht gevormd, die op hun beurt de structuur kunnen verzwakken als deze lang genoeg meegaat. Muurscheuren zijn geen grap; tekenen van grote scheuren in je muur zien, vooral als ze breed en verticaal lijken. Hier stijgt water uit de grond onder of naast je huis door je metselwerk door capillaire werking, waardoor vocht in je muren ontstaat, wat zich manifesteert als vochtige of natte plekken of een heel vochtig deel van de muur net boven je plint.

Zorg ervoor dat u de bron van uw lek repareert voordat u probeert de schade aan uw muren door het water te herstellen. Natte muren kunnen een hele reeks problemen in uw huis veroorzaken, en kunnen ook worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen, van doordringend of opstijgend vocht in uw muren tot problemen met de structuur van uw buitenmuur of spouwmuur en een mogelijk lek ergens in uw huis. Doordringend vocht, ook wel zijdelings vocht of binnendringend water genoemd, is de beweging van vocht van uw buitenmuren naar uw binnenmuren. Het kan zijn dat je hele natte muren, vochtige muren of koude muren hebt of dat je gewoon natte plekken of koude plekken op je muren hebt, misschien met wat zwarte schimmelplekken - hoe je problemen zich manifesteren, is een goede indicatie van wat de oorzaak is en hoe je het kunt oplossen.

.