Kun je een kelder van binnenuit waterdicht maken?

Het waterdicht maken van een kelder aan de binnenkant is een zeer populaire optie omdat het wordt gedaan zonder grote uitgravingen aan de buitenkant en in sommige gevallen zeer snel en economisch kan worden gedaan. Ja, het is mogelijk om in de kelder waterdicht te maken. Eerst moet je uitzoeken waar het vocht vandaan komt. Bepaal of het de buitenbron is die water toelaat om na regen te plassen of dat het vocht is als gevolg van condensatie op de muren en ramen van uw kelder.

Dit is ook een van de waterdichtingsoplossingen die helpen bij het verzorgen van hydrostatische druk die zich opbouwt en een natte kelder veroorzaakt. Als u niet zeker weet hoe diep de schade gaat en of u de waterproblemen zelf wel of niet goed kunt oplossen, kan het bellen met een professionele waterdichtingsdeskundige in uw omgeving u gemoedsrust geven. Aan de buitenkant van de keldermuur wordt vaak een waterdicht membraan geïnstalleerd, en het systeem vereist ook een begraven opvangpomp waar water zich zal verzamelen en vervolgens naar de oppervlakte wordt gepompt. Buitenwaterdichting omvat het uitgraven van het hele huis tot de volledige diepte van de funderingsmuren en vervolgens het installeren van een waterdichte coating of membraan bedekt met drainagepanelen.

Ja, het is mogelijk, maar om er zeker van te zijn dat u de juiste optie kiest, moet u uitzoeken of het vocht van buitenaf komt of dat een hoge luchtvochtigheid condenseert op de koele muren van uw kelder. Tijdens een regenseizoen kan een scheur in een keldermuur een centimeter of twee water binnenlaten, maar voordat u de scheur probeert te repareren, verwijdert u al het water van de vloer. Als je probeert erachter te komen hoe je een natte of muffe kelder kunt genezen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar advertenties voor producten die beweren waterdichte keldermuren te maken. Veel van de onderstaande waterdichtingsproducten werken alleen als ze rechtstreeks op het substraat worden aangebracht, dus als er bestaande coatings op het oppervlak, de muur of de vloer zijn, moeten deze worden verwijderd.

Wanneer de kelder watervrij is, gaat u verder met het inspecteren, bevestigen en effectief waterdicht maken van de kelderwanden. Een hoogwaardige luchtontvochtiger helpt overtollige vochtigheid in de kelder te verwijderen, maar de beste oplossing voor de lange termijn is om de muren waterdicht te maken. Plak een stuk aluminiumfolie van 1 meter aan de binnenkant van je keldermuren en laat het 24 uur op zijn plaats staan. Binnenafdichting van de kelder is een goede optie om te overwegen als u wilt dat het gebied droog en schoon is.

DRYLOK Clear Masonry Waterproofer is een geweldig product dat muren en vloeren gegarandeerd beschermt tegen hydrostatische druk en waterlekkage. Veel waterdichtingsservicebedrijven bieden een gratis inspectie aan om u te vertellen over de omvang van de schade en de kosten van reparatiediensten. Veel van de onderstaande waterdichtingsproducten werken alleen als ze rechtstreeks op het substraat worden aangebracht, dus als er bestaande coatings op het oppervlak, de muur of de vloer zijn, moeten deze worden verwijderd.