Hoe waterdicht maken van muren?

Als een tweede laag nodig is, laat dan de eerste laag volledig toe. Waterdichting kan het beste worden gedaan op het moment van constructie. Het gebruik van hoogwaardige vloeibare waterdichtingsmiddelen in de beginfase met cement en zand kan effectief zijn. Gebruik anders een waterdichte coating voordat u uw buitenmuren schildert om waterlekkage te voorkomen.

Nippon Paint's Hydroshield Dampproof is een vezelversterkte coating die wordt gebruikt voor waterdichting; het vormt een dikke elastische film die water blokkeert en een uitstekende waterdichtheid biedt. Sealers zijn gespecialiseerde chemicaliën die u kunt aanbrengen op houten of gemetselde binnenmuren, net zoals u een verflaag zou aanbrengen. In tegenstelling tot verf vult een sealer echter de kleine openingen en poriën in een materiaal op, waardoor het materiaal waterdicht is en minder snel overspoeld wordt met water. Zoals LookSmart Home Inspection opmerkt, kunnen sealers, hoewel sealers niet effectief zijn in het verlichten van hydrostatische druk achter binnenkeldermuren, afschilfering beperken, wat de verslechtering van betonnen funderingen is als gevolg van overmatige vochtigheid en vocht.

Wanneer u kelderwanden ermee waterdicht maakt, borstelt of rolt u de verf dik genoeg op om alle kleine oppervlaktegaatjes te vullen en laat u deze vervolgens volledig drogen voordat een tweede laag wordt aangebracht. Vanwege het absorptievermogen van gipsplaat is het coaten met een sealer niet de beste waterdichtingsoptie. Vervolgens brengen ze minstens 2 lagen van een waterdichtingsoplossing aan die de scheuren in de muur overbrugt en een zeer dikke laag creëert die bestand is tegen water en schimmelgroei. Dus als u zich voorbereidt of voorzorgsmaatregelen neemt om uw gebouw waterdicht te maken voor hevige regenval, kunt u uw huis veilig houden en genieten van de schoonheid van regenval.

Een hoogwaardige luchtontvochtiger helpt overtollige vochtigheid in de kelder te verwijderen, maar de beste oplossing voor de lange termijn is om de muren waterdicht te maken. Aan de buitenkant van de keldermuur wordt vaak een waterdicht membraan geïnstalleerd, en het systeem vereist ook een begraven opvangpomp waar water zich zal verzamelen en vervolgens naar de oppervlakte wordt gepompt. Wanneer de kelder watervrij is, gaat u verder met het inspecteren, bevestigen en effectief waterdicht maken van de kelderwanden. In vergelijking met het gebruik van een opvangpomp alleen, helpt een Franse afvoer water gemakkelijker weg te leiden van binnenmuren, waardoor de effectiviteit van de pomp bij het waterdicht maken van muren toeneemt.

Het installeren van een opvangpomp is een idee voor het waterdicht maken van binnenmuren dat specifiek geschikt is voor kelders. Als uit uw folietest blijkt dat water door uw keldermuren dringt en nat blijft, sluit dan de binnenkant van de muren af met een hoogwaardige waterdichte verf, zoals DRYLOK White Extreme Waterproofer (verkrijgbaar bij Home Depot). Terwijl bouwers tijdens de bouw stappen ondernemen om kelders waterdicht te maken, kan een huis na verloop van tijd bezinken, waardoor scheuren in de keldermuren ontstaan.